Intertstate Dans Studio
 

8314logokleininterstate.jpg

Peuterles:

De allerkleinste danssterren genieten van de vrolijke liedjes en verhalen terwijl ze intussen spelenderwijs werken aan de basis van de danstechniek.

Klassiek:

Klassiek is een gedegen basis voor alle verdere dansvormen. De les wordt opgebouwd met oefeningen aan ‘de barre’, die daarna verwerkt worden in het midden van de zaal. In de klassieke les wordt gewerkt aan een correcte houding, muzikaliteit, krachtontwikkeling en coördinatie.

Jazz:

In een jazzles wordt er op een swingende manier gewerkt aan techniek, houding, muzikaliteit en coördinatie.

Algemene Dansvorming:

Spelenderwijs wordt met leerlingen uit groep 1 en 2 gewerkt aan hun muzikaliteit, ritme, houding, creativiteit, coördinatie en motoriek.

Algemene Dansvorming 2:

De leerlingen die het lesmateriaal van Algemene Dansvorming beheersen stromen door naar Algemene Dansvorming 2 waar ze nog steeds spelenderwijs voorbereid worden op de overstap naar een andere danssoort zoals bijv. Jazz/Streetdance of Klassiek. Bij Algemene Dansvorming 2 wordt al meer de nadruk gelegd op ‘kleine dansjes’.

Streetdance/Urban/Hip hop:

Een verzamelnaam voor alle trendy dansstijlen. Overgewaaid uit Amerika. Het aanleren van repertoire uit videoclips. De lessen streetdance worden bij ons gecombineerd met de jazztechniek omdat het goed uit kunnen voeren van de techniek noodzakelijk is om de choreografieën te kunnen dansen. Vooral voor de leerlingen die nog niet zoveel danservaring hebben.

Tap:

Tapdans is een dansvorm waarbij je met je voeten ritmische klanken produceert. Je kan het vergelijken met iemand die drumt. Bij taplessen moet je denken aan basispassen die later verwerkt worden in combinatiepassen en daarna weer in danscombinaties. Je ziet bij taplessen al snel resultaat. Er zijn op dit moment verschillende stijlen in tapdans, al deze stijlen worden in de lessen verwerkt. Denk daarbij aan o.a. Gene Kelly, Shirley Temple, Gregory Hines en Tap Dogs.

Show - musical:

Dit genre is populair, het aanbod van de shows en musicals is in Nederland erg gestegen. In deze les wordt gewerkt aan een uitgebreid repertoire uit revues, shows en musicals zoals bijv. 42nd Street, Tommy, Aida, Chicago, Grease, Annie, The Sound of Music en The Lion King. Maar ook aan bijv. nummers uit de 30-er jaren en de Rock & Roll.

Irish Dance:

De Ierse dansstijl is erg populair geworden sinds Michael Flatley met zijn shows rondtrekt over de wereld. De ouderwetse Ierse dansen zijn verwerkt in o.a. zijn nieuwe choreografieën. Voor Irish Dance is het makkelijk als er een basis van de klassieke techniek aanwezig is. Er zal in de les gewerkt worden aan de juiste houding, basispassen en combinaties. Deze stijl wordt gedanst op zachte en harde schoenen, waardoor in deze dansstijl veel variaties mogelijk zijn.

Interstate Workout:

Op lekkere muziek werken aan je conditie. De oefeningen zijn niet moeilijk te volgen maar dienen wel correct uitgevoerd te worden, dit om de werking (conditie van het gehele lichaam) zo efficiënt mogelijk te laten zijn en de kans op blessures te voorkomen.  

Dans Mix 30+

Gezellig onder elkaar in een ontspannen sfeer worden verschillende dansstijlen zoals o.a. Jazz, Streetdance, Show-musical en Zuid-Amerikaans behandeld. Interstate Dans Studio heeft een Dansmix voor ieder niveau.  

It’s Boys Time:

Deze les speciaal voor jongens onder elkaar! Er wordt extra aandacht gegeven aan kracht-, vloer- en sprongtechniek.

Modern:

In een moderne les wordt er gewerkt aan techniek, houding, muzikaliteit en coördinatie. In de moderne les wordt er ook vloerwerk behandeld.